PKN
PKN De Lege Geaën
 
Samen Jong Samen Jong
“Samen Jong” is de titel van een boek wat nog niet zo heel lang geleden uitgegeven is. Het is een titel waarvan er vele zijn te vinden de laatste jaren in het kerkelijk landschap. Ook in de Classis Friesland is er onlangs een rapport uitgegeven met een veelzeggende titel “Nu jongeren ons ontbreken”. Hier gaat het dan nog niet eens zozeer om de kinderen want die zien we nog wel eens in de kerk, maar het gaat meer om de groep 50 minners. Over deze 50 minners wordt gezegd dat ze een nomaden bestaan aanhangen als het om religie en zingeving gaat: “Zij trekken voort van pleisterplaats naar pleisterplaats, van bron naar bron, van de ene oase naar de plek waar zij op een andere oase hopen. Zij blijven nergens permanent, nergens voor het leven, maar vrijwel overal ‘voor even’”. Misschien heeft u ook in het Friesch Dagblad gelezen over deze notitie en de discussie die daarop volgde. Er was onder andere een jongere die reageerde: “Ze zijn dolblij met je. Niet omdat jij zoekende bent naar God, maar omdat je jong bent.”

Het gaat er hier om wat de motivatie is om op die jongere af te stappen, waarom willen we die jongere generatie aanspreken. Het doet me ook denken aan de film die we keken met een groep uit de gemeente: Come Sunday. Een film over een waargebeurd verhaal over een dominee die ieder moment aangreep om met mensen in gesprek te gaan en om hen bij God te brengen, omdat iedereen gered moest worden zo was zijn gedachte. Gaandeweg de film gebeurden er dingen waardoor hij er anders tegenaan ging kijken en hij kreeg het inzicht dat het niet allemaal afhing van wat hij deed, maar dat God iedereen al had gered.
lees meer »
 
Koffieochtend Koffieochtend
Op vrijdag 17 maart is de koffie-ochtend van deze maand in de Maartenskerk in Sibrandabuorren. Om 10 uur staat de koffie klaar en zoals u weet is iedereen welkom!
Volgende maand is de koffie-ochtend op vrijdag 14 april. Meer info volgt.
 
PIO (Programma voor Inspiratie en Ontmoeting) 2022-2023 PIO (Programma voor Inspiratie en Ontmoeting) 2022-2023
De PIO (Programma Inspiratie en Ontmoeting) werkgroep en ZWO (Zending Wereld Organisatie) werkgroep hebben gezamenlijk weer een programma gemaakt. De volgende activiteiten gaan door bij voldoende belangstelling. 

De zondagsreis op zondag 16 april 2023 gaat naar Ter Apel en Bourtange.
lees meer »
 
Nieuws vanaf de grens Nieuws vanaf de grens
Bericht van Beitske Kooistra vanuit Litouwen:
Laba diena, goeie, goedendag!
Drie weken geleden arriveerde ik met de, door MiGreat gedoneerde en door Autobedrijf Leenstra Gauw van winterbanden voorziene, Ford Focus in een klein dorpje vlakbij Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Hier bevind zich de basis van Sienos Grupė (letterlijk vertaald: Grens Groep). Sienos is in 2021 opgericht door een groep vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die noodgedwongen vanuit Wit-Rusland de grens over zijn gekomen.
lees meer »
 
Nieuwsbrieven Nieuwsbrieven
Dringend beroep van de Generale Synode van onze PKN en Classis om een plek te geven aan vluchtelingen die een status hebben om in Nederland te blijven, maar geen plek hebben om te leven en te wonen. In bijgaande brief kun je  hierover meer lezen en over de stappen die gezet kunnen worden met ondersteuning van het landelijk bureau. 

Classis Fryslân
Oproep Kleinschalige opvang statushouders [27-08-2022]
lees meer »
 
Startzondag 18 september jl. Startzondag 18 september jl.
De warmte die de kerk soms kan geven hebben we ook ervaren op de startzondag in Sibrandabuorren. Buiten was het regenachtig en fris, maar binnen hadden we een mooi samenzijn. We zijn met elkaar in gesprek gegaan over het thema “aan tafel”, wat ook het jaarthema is van de Protestantse kerken in Nederland.

We begonnen met elkaar aan tafel met een kop koffie en tijdens de dienst bleven we ook aan tafel zitten. We spraken met elkaar over waar je het over hebt wanneer je met elkaar aan tafel gaat? Wat kun je allemaal doen aan een tafel? Wie nodig je uit aan tafel?
Na een mooie viering waarbij ook ons nieuwe koor zichzelf voor een eerste keer liet horen (en dat smaakte naar meer) konden we kiezen: of we binnen spelletjes wilden doen; of we gewoon gezellig samen wilden zijn; of we het misschien aandurfden om toch nog even te voetballen buiten? Daarna hebben we met elkaar gegeten aan één lange tafel en zijn er ook nog wat kinderen naar buiten geweest voor een speurtocht. Al met al was het een geslaagde dag en een prachtige start om met elkaar na te denken over het thema “aan tafel”.


Kijk in het fotoalbum voor meer foto's.
 
 
Nieuw diaconaal project Nieuw diaconaal project
Op zondag 3 april 2022 is in Sibrandabuorren het nieuwe diaconale project gepresenteerd: het werk van Bauke en Evie Deelstra, die in Albanië werken.
lees meer »
 
Scheurkalender 2023 in grote letter Scheurkalender 2023 in grote letter
GrootLetter uitgave
In de ouderenzorg vervullen de Geestelijk Verzorgers een belangrijke rol. Ze voorzien ons van waardevolle tips. Zo wezen ze ons op het belang van een grote letter in onze uitgaven. Ons bemoedigingsboekje ‘Kostbare tijd’ is nu dan ook uitgevoerd in een zogenoemde GrootLetter uitgave. Daarnaast hebben we ook een Bijbel in GrootLetter uitgave beschikbaar.
lees meer »
 
Privacy en correcties Privacy en correcties
lees meer »
 
 

Kerkdienst Gau
datum en tijdstip 02-04-2023 om 09.30 uur
Palmpasen meer details

Kerkdienst Sibrandabuorren
datum en tijdstip 06-04-2023 om 19.30 uur
Witte Donderdag
HA meer details

Kerkdienst Offenwier
datum en tijdstip 07-04-2023 om 19.30 uur
Goede Vrijdag meer details

 
CONTACT
Predikant:
Ds. Michiel van Blanken
Korte Spruit 4
8608 ZK Sneek
tel. 06 283 925 32
email: domineemichiel@gmail.com

Aanmelden BIJEEN (nieuwsbrief)

Webmasters
 
Kerk Tersoal

foto Auke Landman
 
Kerk Offingawier

foto Auke Landman
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.