PKN
PKN De Lege Geaën
 
PIO (Programma voor Inspiratie en Ontmoeting) 2022-2023 PIO (Programma voor Inspiratie en Ontmoeting) 2022-2023
De PIO (Programma Inspiratie en Ontmoeting) werkgroep en ZWO (Zending Wereld Organisatie) werkgroep hebben gezamenlijk weer een programma gemaakt. De volgende activiteiten gaan door bij voldoende belangstelling. Nadere informatie volgt t.z.t. ook via de nieuwsbrief.
 1. Filmavond, vrijdag 10 februari 2023.
 2. Zondagsreis. Op zondag 16 april 2023 gaan we naar Ter Apel en Bourtange.
  Klooster Ter Apel is een uit de 15e eeuw daterend voormalig klooster in het zuidoosten van de provincie Groningen bij het dorp Ter Apel. De voormalige lekenkerk van het klooster doet nog steeds dienst als PKN kerk. We wonen in ieder geval om 10.00 uur de dienst bij in deze kloosterkerk. Het is mogelijk om 's middags een rondleiding te krijgen door het klooster met een gids. Deze rondleiding start om 13.00 uur en duurt ongeveer een uur.

  Op de terugweg gaan we via Bourtange, dit ligt 20 km bij Ter Apel vandaan. Bourtange (Gronings: Boertange) is een vestingdorp in de provincie Groningen, dat tijdens de Nederlandse Opstand is aangelegd. Het is een beschermd dorpsgezicht. Hoewel de grachten en muren anders doen vermoeden, heeft Bourtange nooit stadsrechten gehad.
  We hopen met een bus te kunnen gaan, dit is uiteraard afhankelijk van het aantal mensen die meegaan. We hopen met elkaar op een gezellige en inspirerende dag.
 3. Reis naar Taizé (datum volgt nog)
 4. Dankdag maaltijd 2 november 2022
 5. De koffieochtenden, data komen in de Bijeen
 6. Verschillende gespreksgroepen, data komen in de bijeen.
 7. De wandeling, Ontspannen en inspirerend wandelen? Elke eerste maandag van de maand wandelt een aantal mensen uit De Lege Geaën in deze streek. We wandelen ongeveer een uur vanaf verschillende plekken in DLG, ook bezoeken we een enkele keer een kerk. Tijdens de wandeling staan we even stil en luisteren naar een gedicht, na afloop van de tocht drinken we vaak koffie/thee met elkaar. Wanneer u/jij mee wilt lopen stuur dan een mail naar gerdajjanssen@gmail.com
Voor alle PIO-activiteiten kun je je aanmelden bij Tineke Postma of Greet Bakker via de mail tineke@postmagauw.nl of greetbakker65@gmail.com
 
terug
 
 

Kerkdienst St. Vituskerk Tersoal
datum en tijdstip 04-06-2023 om 9.30 uur
meer details

Kerkdienst Offenwier
datum en tijdstip 11-06-2023 om 09.30 uur
meer details

Kerkdienst Sibrandabuorren
datum en tijdstip 18-06-2023 om 09.30 uur
Heilig Avondmaal meer details

 
CONTACT
Predikant:
Ds. Michiel van Blanken
Korte Spruit 4
8608 ZK Sneek
tel. 06 283 925 32
email: domineemichiel@gmail.com

Aanmelden BIJEEN (nieuwsbrief)

Webmasters
 
Kerk Tersoal

foto Auke Landman
 
Kerk Offingawier

foto Auke Landman
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.