PIO programma 2021-2022 PIO programma 2021-2022
De PIO (programma inspiratie en ontmoeting) werkgroep en ZWO (zending wereld organisatie) werkgroep hebben gezamenlijk een programma gemaakt. Uiteraard is dit alles onder voorbehoud i.v.m. corona maatregelen enz.:

1. Filmavond (voorjaar 2022) Onder het genot van drinken en wat lekkers zullen we met elkaar een mooie film gaan kijken. De exacte datum verschijnt in de Bijeen.

2. Nacht Zonder Dak met daaraan gekoppeld een sportief evenement (zomer 2022). We hebben dit al eerder gedaan en het was een groot succes: een nacht slapen in een krotje om geld in te zamelen voor kinderen in arme landen, zodat zij worden opgevangen en naar school kunnen. De exacte datum en verdere praktische informatie zal nog bekend worden. Als het je leuk lijkt om dit avontuur aan te gaan, dan kun je je nu alvast opgeven.

3. Rondom 20 jaar  Geen (jonge) tiener meer en samen met leeftijdsgenoten doorpraten over actualiteit en eigen leven? Kom er bij! We organiseren een aantal avonden in het seizoen.

4. Inspiratie momenten voor moeders en vaders  Opvoeden van baby tot tiener en daarna… Een belangrijke en invloedrijke taak die je als vaders en moeders krijgt. Mee zorg dragen voor lichaam, ziel en geest in de wereld van nu vraagt wel iets van je. Goed om af en toe een moment stil te staan en je af te vragen hoe het gaat. Dat soort momenten willen we met elkaar maken. Inspiratie voor geloof in opvoeding. We bieden door het jaar heen een paar momenten aan rond een thema of een doelgroep.

5. Kunst in de kerk Foto-schilderij- en beeldententoonstelling van eigen werk in de kerk van Gauw. Een tentoonstelling van creatief werk van mensen uit De Lege Geaën in de Nicolaas-kerk van Gauw.

6. Reis naar Taizé (mei/ juni 2022) Taizé is een dorpje in Frankrijk en een leefgemeenschap van broeders die jonge mensen van over de hele wereld ontvangen. Zij nodigen iedereen uit om een week met hen mee te leven. Het leven in Taizé kenmerkt zich door ontmoeting, door stilte, door zingen en door werken  voor de gemeenschap. Een paar dagen in Taizé biedt jou de kans om anderen te ontmoeten, om tot rust te komen en om te ontdekken wat het leven in een gemeenschap betekent. De broeders in Taizé leven vanuit het christelijk geloof en zij heten iedereen die nieuwsgierig is en op zoek is naar bezinning van harte welkom. Voor vertrek is er een informatieavond waarin we je wat meer vertellen over Taizé en waar jij al je vragen kunt stellen. De datum daarvoor wordt in overleg gepland.

7. Zondagsreis Op een zondag in maart gaan we naar Ter Apel en Bourtange. Klooster Ter Apel is een uit de 15e eeuw daterend voormalig klooster in het zuidoosten van de provincie Groningen bij het dorp Ter Apel. De voormalige lekenkerk van het klooster doet nog steeds dienst als PKN kerk. We wonen in ieder geval om 10.00 uur de dienst bij in deze kloosterkerk. ’s Middags gaan we naar Bourtange, dit ligt 20 km bij Ter Apel vandaan. Uiteraard krijgt u nog meer informatie over de tijden, kosten, de lunch, rondleiding enz. We hopen met elkaar op een gezellige en inspirerende dag.

8. Dankdag maaltijd (november 2021) Een gezamenlijke maaltijd voorafgaand aan de Dankdagviering. Het idee is dat iedereen wat meeneemt en dat we daar met elkaar van eten. In eerste instantie was het motto altijd “sobere maaltijd” maar gezien de afgelopen periode willen we er dit keer een feestmaaltijd van maken.

9. Eten met de kinderen van de ‘ kind op schoot dienst’ en natuurlijk met de ouders/pakes en beppes.

10. De wandeling (elke eerste maandag van de maand) Deze activiteit bleek de afgelopen jaren zowel inspirerend als ontspannen.

11. Leesclub - deel je leesplezier.
    Sinds enkele jaren bestaat er een leesclub die boeken leest en bespreekt. Tijdens de eerste bijeenkomst brengt iedere deelnemer een boek in dat gelezen zou kunnen worden. Er wordt gezamenlijk een keuze gemaakt en eens in de maand wordt een gelezen boek besproken, beurtelings bij iemand thuis.

12. Koffieochtend De kerk in Gau is 1x in de 2 weken of vaker open, op een ochtend, om elkaar te ontmoeten en een praatje te maken onder het genot van een kopje koffie/thee.
Opgave
Voor opgave van één of meerdere activiteiten kunt u ons mailen, bellen of een whatsapp sturen
onder vermelding van naam, telefoonnummer, email en de betreffende activiteit.

Tineke Postma
De Eker 1
Gauw
tineke@postmagauw.nl
Tel. 06 513 762 92
Janke Gerbrandij
Grienedyk 3
Jirnsum
jankegerbrandij@gmail.com
Tel. 06 111 540 90
Greet Bakker
Pollehout 8
Goënga
greetbakker65@gmail.com
Tel. 06 557 528 15

Wilt u dit programma afdrukken of downloaden, dan kan dat hier: PIO Programma 2021-2022

We hopen op veel deelname en een inspirerend seizoen.
Namens de werkgroep PIO / ZWO: Tineke, Janke en Greet

P.S. Mocht u zelf nog een goed idee hebben voor een activiteit? Laat het ons weten!

datum en tijdstip 12-12-2021 om 9.30 uur
3e Advent, Frysk sjonge/lêze meer details