PKN
PKN De Lege Geaën
 
It giet oan It giet oan
De maand mei is altijd wel een bijzondere maand, we zitten een beetje overal tussenin. Pasen is geweest, en dan lopen vaak de kerkelijke activiteiten ten einde. “Wanneer Jezus is opgestaan, dan gaat de Dominee naar bed” is een mooie uitspraak die ik vorig jaar rond deze tijd tegenkwam. Zo is het nog net niet helemaal, maar de druk gaat wel een beetje van de ketel. Voor even dan, want voordat je het weet begint het nieuwe kerkelijke seizoen alweer en daar moeten we ons ook op voorbereiden. Mooi om te zien dat er telkens weer mensen bereid zijn om mee te helpen om iets voor te bereiden, een bijzondere dienst of bijvoorbeeld de paasviering voor 65 plussers. Zo hebben we de afgelopen tijd weer veel activiteiten gehad waarbij ook veel mensen zich ingezet hebben voor de gemeenschap.

We hebben Pasen gevierd zoals gezegd, een bijzondere dienst waarbij we ook stil stonden bij de jongens die zijn omgekomen een week voor Pasen. Een gebeurtenis die ons nog steeds veel bezig houdt. We hebben in de dienst hun namen genoemd en we zijn stil geweest. En daarna vierden we de opstanding. We hebben gevierd dat het leven verder gaat en dat de dood niet het laatste woord heeft. Ook wij moeten verder hoe moeilijk dat soms ook is. We pakken langzaam aan ons leven weer op en voor de één is dat makkelijker dan voor de ander. Juist nu, nu het leven verder gaat is het van belang dat we blijven omzien naar elkaar en elkaar niet uit het oog verliezen.

We leven tussen Pasen en Pinksteren, twee mooie feestdagen in de kerk. En de komende Pinksteren worden weer bijzonder. We vieren eerste pinksterdag de dienst op de Potten en Peter en Itske Brakels uit Gau werken mee aan de dienst. De dienst begint om 10 uur. En tweede pinksterdag fiets ik mee met de Elfstedentocht. Al sinds ik in Friesland woon vragen mensen me of ik de Elfstedentocht al eens heb gefietst. En dat heb ik dus niet, maar aangezien ik wel veel fiets en veel van fietsen houd, moet het er toch maar een keer van komen. Dit jaar dus mijn eerste keer en wie weet smaakt het naar meer.

En zo is het al met al weer een volle maand want we hebben tussendoor ook nog de gemeente-avond waar we met elkaar in gesprek gaan over het beleidsplan. Hoe gaan we met elkaar in de toekomst vorm geven aan onze kerkelijke gemeenschap. Een boeiende vraag waar we ook alweer veel mensen voor nodig hebben. Ondertussen gaan we zoals gezegd ook alvast bezig met het volgende seizoen. Zo gaan we nu al vast nadenken over de startzondag op 17 september. Wil je meedenken? Stuur dan even een berichtje. 
Michiel
terug
 
 

Kerkdienst St. Vituskerk Tersoal
datum en tijdstip 04-06-2023 om 9.30 uur
meer details

Kerkdienst Offenwier
datum en tijdstip 11-06-2023 om 09.30 uur
meer details

Kerkdienst Sibrandabuorren
datum en tijdstip 18-06-2023 om 09.30 uur
Heilig Avondmaal meer details

 
CONTACT
Predikant:
Ds. Michiel van Blanken
Korte Spruit 4
8608 ZK Sneek
tel. 06 283 925 32
email: domineemichiel@gmail.com

Aanmelden BIJEEN (nieuwsbrief)

Webmasters
 
Kerk Tersoal

foto Auke Landman
 
Kerk Offingawier

foto Auke Landman
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.