PKN
PKN De Lege Geaën
 
Actie van de diaconie Actie van de diaconie
Zondag 4 februari 2024, in de gezinsdienst van 10 uur, besteden we aandacht aan de kledingbus Súdwest Fryslân. De opbrengst van de collecte is hiervoor bestemd, maar u kunt ook zelf kleding (goed, schoon en heel), d
ie niet meer gedragen wordt, inleveren! De bus is sinds juli 2017 actief in Súdwest Fryslân en zal deze morgen bij de Westereintsjerke in Tersoal staan zodat u/jij echt kunt “instappen”!
Doet u mee?  Kijk dan alvast in uw kledingkast(en) en verzamel!                               
Voor meer informatie, kijk ook op: https://kledingbusswf.nl/
 
Uit de krant: Vernieuwd bijgebouw Tersoal in gebruik Uit de krant: Vernieuwd bijgebouw Tersoal in gebruik
In Tersoal wordt sinds zondag voor het eerst sinds een jaar weer gekerkt in de Westereintsjerke. Dat gebeurde een jaar lang niet vanwege de renovatie en verbouwing van het bijgebouw naast de kerk. Lees hier het artikel uit het Friesch Dagblad van zaterdag 6 januari jl.
lees meer »
 
Overstapdienst Overstapdienst
Op 16 juli 2023 hebben 9 groep-8ers afscheid genomen van de kindernevendienst. In de kerk van Sibrandabuorren stond de gehele dienst in het teken van deze kinderen.
Voorafgaand aan de dienst is dominee van Blanken op school geweest om in groep 8 te praten over de dienst en met hen liedjes uit te zoeken. Zo hebben we in de dienst o.a. geluisterd naar het ‘Vliegerlied’.
Het thema van deze dienst was balans. De balans zoeken in je leven kan op bepaalde momenten heel lastig zijn. Zeker als er veel veranderd in je leven, zoals naar een nieuwe school gaan.
De groep-8ers hebben als aandenken een twister spel gekregen. Voor dit spel is veel balans nodig. Tijdens de dienst werd het spel al even uitgeprobeerd. De ochtend werd afgesloten met koffie/thee. Op de twister spellen zijn tijdens de koffie door o.a. meester Fedde, de kerkgangers en klasgenoten spreuken en wensen voor de groep-8ers op de twister spellen gezet.
(Meer foto's in het Fotoalbum)
 
Paaschallenge Paaschallenge
Op vrijdag 31 maart 2023 hebben we met de tiener groep de paaschallenge gespeeld, het thema was Aan tafel. Met elkaar eten en opdrachten doen.
Stel je voor dat je met de discipelen aan tafel zit… Is het gezellig, leuk, vol verwachting om Pasen te vieren? Is dit dan het laatste avondmaal? Is iedereen wel betrouwbaar hier aan tafel? En Jezus, wat heeft die voor plannen? Het lijkt vredig, maar welke spanningen voel je in de eetzaal en... Wat speelt er onder de oppervlakte? 
Met de PaasChallenge gingen we gezamenlijk eten en op een speelse en actieve manier ontdekken wat er in de hoofden van de discipelen leefde.En hoe zat dat eigenlijk bij de tieners?Speelde er iets in hun leven en hadden zij de moed om dit op tafel te leggen? 
Hier hebben we met elkaar over nagedacht en over gesproken, het was een bijzondere avond met elkaar.
Groetjes Gerry, Dorinke en Michiel 
 
De Passion yn Harns De Passion yn Harns
Op witte donderdag zijn we met de bus naar Harlingen afgereisd.
Met een mooie groep jeugd en ouders zijn we rond 18:30 met Fred onze chauffeur naar de havenstad gegaan. Het schoolreisgevoel was compleet met snoep en paaseitjes.
Bij de veerboothaven zijn we uitgestapt en moesten we een flink stuk wandelen om bij het podium uit te komen.
Rond 20:30 begon het spektakel, met de vertelling over het paasverhaal en de prachtige liedjes die erbij worden gezocht om het geheel af te maken.
Ondanks alle regen prachtig om mee te maken,  zo nu en dan leek het te stoppen die regen…. ook die zegen kwam van boven 😉  
 
Nieuws vanaf de grens Nieuws vanaf de grens
Bericht van Beitske Kooistra vanuit Litouwen: (II)
Na een driedaagse tocht ben ik Fryslân weer binnengerold. Een goed moment om terug te blikken op de afgelopen maand. En ik begin met de laatste dagen in Litouwen die, net als mijn eerste week daar, in het teken stonden van deportatie…
lees meer »
 
Dauwtrappen Dauwtrappen
Voor dag en dauw de natuur in en de zon zien opkomen. Genieten van mystieke ochtendnevels en een kakofonie van vogelgeluiden. Van die typische geur van vochtige grond en fris gras in je neus. En als je wilt: schoenen en sokken uit en op blote voeten! Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei kun je dit allemaal ervaren: ga mee dauwtrappen!

Er zijn twee mogelijkheden om het dauwtrappen te ervaren. Je kunt om 7 uur beginnen voor de early bird experience. Vervolgens een ontbijt nuttigen en dan nog een mooie dag voor je hebben. Je kunt ook om acht uur aansluiten voor het ontbijt en vervolgens een ronde gaan wandelen. We verzamelen in beide gevallen bij Postma in Gauw. Ieder zorgt voor zijn eigen ontbijt. Wij zorgen voor koffie en thee.
Tot de 18e!

Wanneer je nog vragen hebt kun je bellen of mailen met Tineke Postma, Greet Bakker of Michiel van Blanken.
werkgroep PIO 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.